Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ízes bukta

2011.07.11

 3dl tejből,3 tojássárgájából,6 dkg margarinból,vajból vagy zsírból,5dkg cukorból,kevés sóból,3 dkg élesztőből és 50 dkg lisztből kelt tésztát készítünk.A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük,jól melisztezzük,és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk,közepüket gyümölcsízzel megkenjük,majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe egymás mellé heylezzük, a tetejüket vajjal vagy margarinnal megkenjük,és még 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük. Finom és olcsó sütemény.

Ha 20-25dkg főtt, áttört burgonyát teszünk ehhez az adaghoz, a bukta másnap is friss marad.

2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 17720
Hónap: 173
Nap: 10