Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fahéjas és Csokoládés kalács

2011.07.11

 50dkg lisztbe belekeverünk langyos tejjel megkelesztett 2dkg élesztőt,késhegynyi sót,1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint 4-5 kávéskanál cukorral elkevert-langyos tejet (kb.2,5-3 dl), hogy jó gyenge tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk,míg szép sime lesz  és hólygokat vet. Ekkor részletekben lassanként beleöntünk 5 dkg olvasztott, langyos vajat (ettől lesz foszlós a kalács), és újból simára dolgozzuk. Tetejét kissé meglisztezzük,és meleg helyen lassan megkelseztjük. (Jól meg kell lisztezni, mert különben megreped.) Belisztezett deszkán 3 részre osztjuk.Egyik részébe belegyúrúnk 1-2 kávéskanál fahéjas cukrot. Összefonjuk úgy,hogy a fahéjas ág mindig középen legyen. Felvert tojással megkenve sütjük. Ugyanígy készítjük a csokoládés kalácsot is azzal a különbséggel hogy a fahéjas cukor helyett reszelt csokoládét vagy csokoládéport használunk.Előmelegített sütőben kisütjük.kakaos-fahejas-kalacsok.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 18983
Hónap: 400
Nap: 9